Odprta kuhna, Koper

Odprta kuhna, Koper

Pretekle izvedbe:

Leta 2016 je Koper prvič gostil Odprto kuhno 26. aprila in nato še šestkrat do konca oktobra: 31. maja, 28. junija, 19. julija, 23. avgusta, 13. septembra in 18. oktobra.

Odprta kuhna je edinstvena in najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas, ki že od leta 2013 prinaša svežino in novosti na slovensko kulinarično sceno. Od zgodnje pomladi pa vse do pozne jeseni med svoje stojnice vabi mnoge ljubitelje dobre hrane in sproščenega druženja. Glavno prizorišče je ljubljanski Pogačarjev trg, kjer Odprta kuhna gostuje vsak sončni petek, občasno pa gostuje tudi na:

  • Mestni tržnici Celje,
  • Bevkovem trgu v Novi Gorici ter
  • Capacciovem trgu v Kopru

Januarja 2014 so prejeli nagrado Jakob za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe Jadran, ki jo vsakoletno podeljuje ljubljansko Gospodarsko razstavišče. Oktobra 2014 se je Jakobu pridružila še nagrada Sejalec za najbolj inovativen slovenski turistični produkt zadnjih dveh let. Sejalec je priznanje javne agencije SPIRIT Slovenija za ustvarjalne in inovativne turistične dosežke.

Doslej se je na stojnicah Odprte kuhne predstavilo že preko 100 restavracij s celotne Slovenije, obiskovalci pa so lahko poskusili že blizu tisoč različnih slovenskih in mednarodnih jedi in pijač.

Več o tem si lahko preberete na www.odprtakuhna.si, kjer so predstavljeni tudi vsi ponudniki.

Sign In