Ribiški praznik, Izola

Ribiški praznik, Izola

Ribiški praznik je tradicionalna javna prireditev s 40-letno tradicijo, ki jo v mesecu avgustu organizira Center za kulturo, šport in prireditve Izola. Praznik rib in ribičev se ponaša z bogato gostinsko ponudbo (zlasti z ribjo kulinariko), nastopi znanih glasbenikov, številnimi zabavnimi igrami ter športnimi in kulturnimi prireditvami. Obiskovalce na vsakem koraku čaka nekaj novega: krst novih veslačev, regata starih bark, predstavitev ribiškega dela in opreme.

O datumu prvega Ribiškega praznika ni arhivskega gradiva, po pričevanju še živečih Izolanov pa je prireditev stara že več kot 50 let. Podobna prireditev naj bi potekala že med obema vojnama, sicer v nekoliko okrnjeni obliki, na Manziolijevem trgu.

Pretekle izvedbe:

19. avgust 2016 - Med morskimi jedmi nas je Na Lonki in Velikem trgu spremljala glasba Primorskih fantov, Rudija Bučarja in Istrabenda XL ter zasedb Ne me jugat in Gustafi. Na Manziolijevem trgu se je predstavilo Prekmurje in izolski talenti. Prizorišča so povezale številne stojnice s pestro ponudbo morskih in drugih dobrot ter izdelkov. Sobotno dopoldne je bilo tradicionalno športno z nepogrešljivim krstom mladih jadralcev in veslačev.

Sign In